Monumentaal schilderwerk

Schilderwerk komt in allerlei soorten en maten. Door de jaren heen heeft vak zich meer en meer weten te specificeren en inmiddels zijn er schilders die zich inzetten op allerlei verschillende disciplines. Zo is er schilderwerk dat zich enkel richt op woningen. Deze schilders zijn vooral bezig met het huiselijk en ruimtelijk maken van woningen. Dit betekent dat ze veel met dezelfde kleuren werken maar ook met veel persoonlijke wensen. Een kinderkamer zal bijvoorbeeld aan zeer specifieke wensen moeten voldoen en een schilder kan hier niet zomaar met een witte kwast over heen.

Veel disciplines

Ook zijn er schilders die zich vooral bezig houden met kantoorpanden. Deze gebouwen moeten naast betrouwbaar en rustgevend natuurlijk ook arbeidsdrift weten te inspireren. Men moet bezig blijven, efficiëntie moet op een constante hoogte zijn voor een goedlopend bedrijf. Dit zijn tevens ook vaak grote klussen, daar veel panden natuurlijk ongelooflijk groot zijn.

Maar er is ook een niche van schilders die zich vooral bezig houden met een andere tak. Deze schilders hebben secuur werk en detailwerk hoog in het vaandel, omdat het eigenlijk alles bepaalt wat zij doen. We spreken hier over monumentaal schilderwerk, iets wat voor u misschien van toepassing is.

Secuur en detail

Monumentaal schilderwerk is van toepassing op ieder gebouw of werk dat door een overheid of eigenaar als monumentaal wordt gekenmerkt. Het kan zomaar zijn dat u in een historische woning woont die door de gemeente behouden wilt worden. Dan zult u voor de gevel bijvoorbeeld een monumentaal schilder moeten inhuren. Deze schilders zijn gespecialiseerd in gedetailleerd werk, en nemen daar natuurlijk ook de tijd voor. Oudere gebouwen zijn vaak kwetsbaarder en verdienen daarom ook de nodige aandacht. Dat mag natuurlijk niet zomaar ontzien worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat men hier op juiste wijze in kan investeren.