Trap schilderen

Wilt u uw trap graag een nieuwe look geven? Dan kunt u ervoor kiezen om de trap te schilderen. Dat kunt u doen wanneer u een trap van hout of van de meeste soorten kunststof hebt. Het is belangrijk dat u de juiste soort verf kiest, zodat het goed blijft zitten en lang meegaat. Het wordt aangeraden om een watergedragen soort verf te kiezen.

Waarom watergedragen verf?

Ten eerste geeft watergedragen verf geen geur af en stinkt het dus niet.

Ten tweede zijn er vele merken die watergedragen verf van goede kwaliteit bieden. Denk daarbij aan Sigma, Wijzonol of Sikkens. Zo weet u zeker dat u goede verf gebruikt die goed op de trap zal blijven zitten. U kunt de verf het beste afwerken met lak, zodat de verf is beschermd tegen beschadigingen, zoals stoten en krassen. Kies daarom voor een kras- en stootbestendige lak.

Hoe schildert u een trap?

Met watergedragen verf kunt u een trap eenvoudig zelf schilderen. Laat de eerste laag verf goed drogen en kijk dan of u tevreden bent met het resultaat. Bent u niet tevreden? Dan kunt u waar nodig een tweede laag verf aanbrengen. Zodra deze laag goed droog is, kunt u gaan lakken. Het is belangrijk dat de lak keihard wordt voordat u op de trap gaat lopen.

Lak is handig omdat het de trap beschermt tegen beschadigingen en omdat het gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien is het goed bestand tegen water en vet en zal het de verf daarom lang mooi houden. Er zijn vele soorten verf en lak voor trappen te verkrijgen. U kunt het beste deze soorten vergelijken en zo bepalen welke verf en lak geschikt is voor uw trap.

Video met tips

Bekijk de video met tips over het verven van een trap hierna: