Premie schilderwerk

muur schilderenWanneer er een schildersklus gedaan moet worden willen verschillende factoren nog wel eens meespelen met het bepalen van de uiteindelijke klus. Veel schilders hanteren eigenlijk twee verschillende vormen van kostenberekening:

  • per vierkante meter
  • per uur

Beiden worden bepaald door de opdracht. Zo is een opdracht waar meer techniek van pas moet komen, zoals een trap of raamkozijn, vaak door gerekend in een uur prijs. Wanneer er een groot stuk muur moet worden geverfd rekenen de schilders vaak een prijs per vierkante meter. Maar dit zijn lang nog niet alle factoren die mee spelen.

Wat speelt mee?

Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten wat voor weer het zal zijn, zeker wanneer het om klussen buiten het huis gaat. Zo zal een schilder op een kraakheldere, warme dag natuurlijk veel sneller kunnen werken dan wanneer het een herfstige dag is waar het af en aan regent. U doet er dan ook goed aan om dit allemaal te bespreken met de schilder alvorens u zomaar een schilder inschakelt. Wel is het aan te raden om een specialist in de arm te nemen, daar deze u heel wat kosten zal besparen dan wanneer u het zelf zult gaan doen.

De bepaalde premie

Een premie schilderen is dus afhankelijk van uiteenlopende zaken en valt onder de renovatiepremie. Een schilder zal deze vaker dan niet opnemen in de offerte maar u doet er alsnog goed aan om hier expliciet naar te vragen. Zo voorkomt u eventueel miscommunicatie en kunt u alles goed geregeld van start laten gaan. Wees dus niet bang om met een schilder te overleggen wanneer er bepaalde dingen niet duidelijk zijn. Deze specialisten zijn er om u te helpen en verstaan hun vak maar al te goed. Zo krijgt u uiteindelijk waar u om gevraagd heeft, en dat is natuurlijk waar het uiteindelijk allemaal om draait.